Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати допрацювали проект про реабілітацію незаконно засуджених

15 травня 2014, 09:25
158
0
Реклама

Комітет ВР з питань верховенства права і правосуддя рекомендує парламенту прийняти у другому читанні і в цілому законопроект № 4389 об реабілітації осіб, які були незаконно засуджені.

Для встановлення наявності ознак ухвалення судового рішення проектом пропонується створити Комісію з питань реабілітаціїяка складатиметься з 15 чоловік. Комісія при розгляді судового рішення вирішуватиме, чи має право особа звертатися до суду за реабілітацією. У разі прийняття виправдувального вироку суд визнає особу реабілітованою, і така особа матиме право на відшкодування.

Детальніше про проект: За основу ухвалений законопроект про реабілітацію незаконно засуджених.

Під час підготовки законопроекту до другого читання суб'єктами права законодавчої ініціативи було внесено ряд пропозицій і поправок. Народні депутати пропонують преамбулу законопроекту викласти в наступній редакції:

"У період з березня 2010 року по лютий 2014 року у Україні чинилися масові переслідування осіб за їх громадську, і політичну опозиційну діяльність. Саме у цей період відбувалися найбільш кричущі системні порушення прав людини на справедливий суд, внаслідок чого особи втрачали свободу на підставі сфальсифікованих доказів. З метою усунення негативних наслідків цим Законом визначається механізм реабілітації і відновленні прав осіб, незаконно засуджених у вказаний період".

Джерело: сайт ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини