Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новоназначенные члени УСЮ прийняли присягу

15 травня 2014, 09:08
105
0
Реклама

Присягу члена УСЮ (призначені відповідно до Указу Президента від 11.04.2014 № 396/2014) учора у Верховній Раді України прийняли:

- суддя Вищого господарського суду України Сергій Бондарь,

- народний депутат України Сергій Власенко,

- суддя Вищого спеціалізованого суду України по розгляду цивільних і карних справ Лідія Мазур.

Поздоровляючи нових членів, спікер А. Турчинов виразив побажання, щоб вони гідно і відповідально несли свої обов'язки заради відновлення довіри до судової системи України.

Нагадаємо, що Законом "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" припинені повноваження усіх членів УСЮ, окрім тих, що знаходяться в цьому органі за посадою. Зараз йде формування нового складу Вищої ради юстиції.

Згідно ст.131 Конституції і Закону об УСЮВища рада юстиції складається з 20 членів. Верховна Рада України, Президент України, З'їзд суддів України, З'їзд адвокатів України, З'їзд представників юридичних вищих учбових закладів і наукових установ призначають у Вищу раду юстиції по 3 члени, 2 з яких мають бути суддями, обраними безстроково; а Всеукраїнська конференція працівників прокуратури - 2-х членів, один з яких має бути суддею. До складу входять за посадою голова ВСУ, Міністр юстиції і Генпрокурор.

Джерело: УСЮ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини