Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митниці повинні перевіряти знаходження товарів під контролем в третіх країнах транзиту

14 травня 2014, 14:29
177
0
Реклама

Відповідно до п. 5.1 Правив визначення країни походження товарів, затверджених Угодою від 20.11.2009 (далі - Правила)товар користується режимом вільної торгівлі на митних територіях держав - учасників Угоди, якщо він відповідає критеріям походження, встановленим цими Правилами, а також якщо товар:

- вивозиться (ввозиться) резидентом держави - учасника Угоди з митної території однієї держави - учасника Угоди на митну територію іншої держави - учасника Угоди;

- не залишає територій держав - учасників Угоди, за винятком випадків, коли товар знаходиться або переміщається територіями третіх країн під митним контролем, документально підтвердженим митними органами країн, через території яких здійснюється доставка товару. При цьому товар має бути в незмінному стані і над ним не повинні проводитися які-небудь операції, за винятком операцій по забезпеченню збереження і перевантаження товару.

Про це нагадується в листі Миндоходов від 28.04.2014 р. № 9843/7/99-99-24-02-08-17.

Якщо транзит вантажу здійснюється митними територіями держав - учасників Угоди, документального підтвердження митного органу країни, через яку здійснюється транзит, відповідно до п. 5.1 Правив не треба.

У разі, якщо вантаж слідуватиме транзитом територіями третіх країн, то відповідно до п. 5.1 Правил потрібне документальне підтвердження митних органів країн, через території яких здійснюється доставка товару.

Таким чином, митниці Миндоходов на постійній основі повинні здійснювати аналіз митних оформлень на предмет знаходження товарів під митним контролем в третіх країнах транзиту, що поставляються в Україну на умовах вільної торгівлі авіаційним транспортом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини