Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Польща спрощує видачу віз українцям і правила пограничного руху

13 травня 2014, 18:19
749
2
Реклама

З 15 травня українським громадянам стане простіше їздити в Польщу. Йдеться, зокрема, про спрощення візового режиму для туристів. Громадяни України, які вже мали так звані короткострокові туристичні візи, зможуть отримати багатократну однорічнуа громадяни, які звертатимуться в польські консульські представництва за шенгенською візою уперше, отримуватимуть піврічні двократні візи.

Також польський уряд вирішив максимально спростити видачу віз переселенцям з території Польщі у рамках "обміну населенням між СРСР і Польщею в 1944-1946 гг". і їх нащадкам. Ці особи можуть клопотати про отримання навіть 5-річних віз (у разі наявності "візової історії") і 2-річних (у разі її відсутності) не лише для себе, але і для супроводжуючої особи, опікуна або родича.

Окрім змін у візових процедурах, українські і польські дипломати остаточно погоджували текст проекту угоди про правила місцевого пограничного руху. Документ, зокрема, передбачає встановлення 90-денного терміну перебування в межах пограничної зони з дати кожного в'їзду, а також відміни плати за видачу дозволу на перетин кордонуякий оформлятиметься в другій і усі наступні рази. Зараз власник такого дозволу може знаходитися в пограничній зоні кожного разу до 60 днів з дня перетину кордону, але не довше, ніж 90 днів впродовж кожних 6 місяців з дня першого перетину. Після підписання угоди при перетині кордону польські пограничні служби не вимагатимуть наявності страхового полісу.

Крім того, жителям прикордонних регіонів України готують ще один сюрприз, яким повинне стати включення в перелік зони дії МПР додаткових населених пунктівщо входять в межі 30-кілометрової зони.

Джерело: Голос України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини