Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судді зберуться на засідання для обговорення позачергового з'їзду і виборів голови ВАСУ

13 травня 2014, 17:43
115
0
Реклама

16 травня 2014 року з 10 годин в приміщенні Верховного Суду України заплановано засідання Ради суддів України. Згідно орієнтовної порядку денномусудді планують затвердити план підготовки і проведення позачергового З'їзду суддів, обговорити торішнє навантаження в судах, оплату праці і інше.

19 травня 2014 року з 10 годин відбудеться засідання збори суддів Вищого адміністративного судуперерва в якому була оголошено 17 квітня. Планується розглянути питання про обрання голови ВАСУ і його заступників.

Згідно діючого Закону про відновлення довіри до судової влади, делегати на з'їзд суддів обираються за принципом рівного представництва конференцією суддів загальних судів, по одному судді з кожної області, Автономної Республіки Крим, міст Києва і Севастополя, конференціями суддів адміністративних і господарських судів з одного судді від кожного відповідного округу. Від кожного вищого спеціалізованого суду обираються по 3 делегати з числа суддів цих судів. Делегатами на з'їзд суддів України не можуть бути обраними судді, що обіймають адміністративні посади в судах. Рада суддів України обирається з'їздом суддів України.

Також цим Законом рекомендується конференціям суддів відповідних судів впродовж місяця з дня набуття чинності Закону сформувати нові склади відповідних рад суддів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини