Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Активізується робота по поверненню державі майна, отриманого корупційним шляхом

13 травня 2014, 16:03
89
0
Реклама

И. о. Президента А. Турчинов підписав Указ від 13 травня 2014 року № 467/2014 про деякі заходи по захисту майнових інтересів держави.

З метою забезпечення інтересів держави відносно майна, майнових прав, неправомірний придбаних в результаті корупційних правопорушень високопоставленими особами України Кабміну наказано забезпечити розробку і впровадження механізму по забезпеченню інтересів держави відносно майна/майнових прав, неправомірний придбаних в результаті корупційних правопорушень з використанням особливо відповідального положення в Україні посадовцями, відносно яких здійснюється карне виробництво, з метою недопущення розпорядження (у тому числі для фінансування тероризму в Україні) вказаним майном, майновими правами такими особами або в їх інтересах іншими особами, а також недопущення спричинення державі збитку в результаті незаконного відчуження майна, на яке накладений арешт в карному виробництві.

Також Указом А. Турчинов поручил уряду пропрацювати питання про передачу такого майна/майнових прав на період карного виробництва в державне управління, з метою запобігання збагаченню винних осіб за рахунок такого майна або майнових прав.

Кабмін повинен пропрацювати також і можливості у виняткових випадках стягнення на користь держави засобів, реалізації в інтересах держави певних видів майна, на яке накладений арешт в порядку карного виробництва, із забезпеченням державою повернення засобів, вартості реалізованого майна у випадках виправдання обвинуваченого, закриття кримінальної справи судом, якщо майно не підлягає спеціальній конфіскаціїпризначення судом покарання у вигляді конфіскації майна і незастосування спеціальної конфіскації, залишення цивільного позову без розгляду або відмови в цивільному позові.

Указом передбачено утворити для проведення роботи міжвідомчу комісію по поверненню в державну власність отриманого корупційним шляхом майна, включивши до її складу Уповноваженого з питань антикорупційної політики, співробітників МВС, Мінюсту, держслужби финмониторинга, ГПУ, СБУ, Адміністрації Президента України, представників іноземних держав і міжнародних організацій, незалежних (у тому числі міжнародних) експертів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини