Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законом врегульовані аспекти діяльності омбудсмана по захисту персональних даних

13 травня 2014, 13:12
231
0
Реклама

Верховна Рада сьогодні з урахуванням зауважень прийняла Закон про внесення змін до законів України, пов'язаних з діяльністю Уповноваженого Верховної Ради України по правах людини у сфері захисту персональних даних (проект № 4551).

Законодавчим актом визначено, що дія дія Закону про омбудсмане у випадках, передбачених законом, також поширюється на стосунки, що виникають між юридичними особами публічного і приватного права, а також фізичними особами, які знаходяться на території України.

Документом внесено в Закон "Про захист персональних даних" поняття "згода суб'єкта персональних даних" - добровільне волевиявлення фізособи (за умови його обізнаності) відносно надання дозволу на обробку його персональних даних у відповідності сформульованої мети їх обробки, висловлене у письмовій формі або у формі, що дозволяє зробити висновок про надання згоди.

Також врегульовано інституціональну складову у сфері захисту персональних даних в законах про Державний реєстр виборців, про збір і облік ЕСВ, про Єдиний госдемреестре.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини