Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 червня в Криму припинять оборот готівкової гривни

13 травня 2014, 10:04
277
0
Реклама

З 1 червня Крим повністю переходить до розрахунків в національній валюті Російської Федерації. Гривна виводиться з готівкового звернення, і надалі її можна буде вільно конвертувати у валютних обмінних пунктах і відділеннях російських банків.

Уряд Криму контролюватиме, щоб з 1 червня усі обов'язкові виплати кримчанам робилися тільки в рублях. "Підприємці, працедавці зобов'язані видавати заробітну плату і усі інші виплати своїм співробітникам виключно в рублях. При цьому якщо у якогось кримського підприємства у банку, що має право працювати в Криму, накопичена деяка сума в гривнах, власник рахунку може безболісно обміняти їх на рублі через спеціальну програму"- уточнив перший замголови Ради міністра Криму Рустам Темиргалиев.

Як повідомляється, поспішати з переходом до розрахунків в рублях уряд Криму змушують декілька причин. Передусім, це обгрунтовані скарги населення на спекуляції з обмінним курсом. Крім того, відмовитися від бивалютного звернення Крим змушує необхідність спрощення розрахунків населення за житлово-комунальні послуги, а також курортний сезон, що починається.

По словах Рустама Темиргалиева, в Криму накопичена достатня грошова маса в рублях, щоб забезпечити готівковий оборот.

Джерело: Крыминформагентство.

Нагадаємо, раніше передбачалося, що офіційною грошовою одиницею Криму є російський рубель, але до 1 січня 2016 року офіційною валютою буде також і українська гривна.

Читайте також:
Кримських підприємців зобов'язали перерахувати ціни по курсу 3,1 рубля за гривну; Парламент Криму вирішив, як платити податки в республіці, і оголосив про перехід на рублі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини