Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджена інструкція про вибірковий діагностичний відстріл мисливських тварин

8 травня 2014, 18:01
253
0
Реклама

Інструкція про вибірковий діагностичний відстріл мисливських тварин для проведення державної ветеринарно-санітарної експертизи затверджена наказом Міністерство аграрної політики і продовольства України від 08.02.2014 р. № 60. Документ набув чинності сьогодні, 8 травня 2014 р.

Інструкція встановлює єдиний для усіх користувачів мисливських угідь порядок проведення вибіркового діагностичного відстрілу мисливських тварин для проведення державної ветеринарно-санітарної експертизи, оформлення і видачі дозволів на його проведення.

Діагностичний відстріл проводиться з метою оцінки епізоотичної ситуації і вивчення стану захворювань серед диких тварин. У разі виявлення вогнища хвороб користувач мисливських угідь зобов'язаний проінформувати про це територіальні органи Госветфитослужбы України. Основою для видачі дозволу на діагностичний відстріл є розпорядження головного державного інспектора ветеринарної медицини АРК, областей, міст Києва і Севастополя про необхідність проведення діагностичного відстрілу.

Дозволи на діагностичний відстріл на території мисливських угідь України (окрім територій і об'єктів природно-заповідного фонду) видаються Гослесагентством України. Дозволи на діагностичний відстріл на територіях і об'єктах природно-заповідного фонду видаються обласними, Київською, Севастопольською міськими держадміністраціями.

Дозволи на діагностичний відстріл видаються працівникам, уповноваженим здійснювати охорону мисливських угідь, а для територій і об'єктів природно-заповідного фонду - працівникам, які уповноважені здійснювати охорону територій природно-заповідного фонду.

Отримані в результаті проведення діагностичного відстрілу тварини залишаються у розпорядженні користувача мисливських угідь.

У святи з набуттям чинності наказу № 60, визнаний таким, що втратило силу наказ Державного комітету лісового господарства від 09 жовтня 2001 р. № 94 "Про затвердження Інструкції по проведенню вибіркового діагностичного відстрілу мисливських тварин для ветеринарно-санітарної експертизи".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини