Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат придумав, як перешкоджати невиконанню судових рішень недобросовісними кредиторами

8 травня 2014, 16:32
116
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 4807 відносно усунення можливостей для ухилення від виконання судових рішень у разі відновлення судом терміну для подачі апеляційної скарги на рішення, по якому виданий старанний документ, і прийняття такої апеляційної скарги до розгляду.

Пропонується виключити з Закону "Про старанне виробництво" ч. 1 ст. 48 і доповнити ч. 1 ст. 37 Закону п. 19, яким ввести додаткову основу для обов'язкового припинення старанного виробництва.

Зміни полягають в зміні правових наслідків відновлення судом терміну для подачі апеляційної скарги на рішення, по якому виданий старанний документ, і бере такої апеляційної скарги до розгляду (окрім старанних документів, що підлягають негайному виконанню). Згідно з проектом, у такому разі старанне виробництво повинне припинятися (зараз - повернення старанного документу органу, який його видав).

Як пояснює автор проекту, народний депутат Б. Тарасюк, положення діючого Закону надають можливість недобросовісним боржникам фактично запобігти реальному виконанню судового рішення (переважно - майнового характеру), винесеного проти них. А ухвалення законопроекту посилить ефективність виконання судових рішень на території України і зменшить кількість випадків невиконання судових рішень недобросовісними кредиторами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини