Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє нова інструкція про селекційний відстріл мисливських тварин

8 травня 2014, 14:13
285
0
Реклама

Інструкція про селекційний відстріл мисливських тварин затверджена наказом Міністерства аграрної політики і продовольства України від 07.02.2014 р. № 57. Документ набув чинності сьогодні, 8 травня 2014 р.

Інструкція встановлює єдиний для усіх користувачів мисливських угідь порядок проведення селекційного відстрілу мисливських тварин, оформлення і видачі дозволів на проведення селекційного відстрілу, критерії для відбору мисливських тварин, що підлягають відстрілу.

Згідно з документом селекційний відстріл здійснюється відносно хворих, поранених тваринних, старих особин з явними ознаками деградації, дворічного нерозвиненого молодняка, тварин з нехарактерним для виду забарвленням, а при відстрілі самців оленів, лосів, ланей, косуль - особин з недорозвиненими рогами. Відстріл выбракованных самців необхідно закінчити до початку гону. Категорично забороняється відстрілювати здорових тварин, які не мають чітко виражених аномалій у своєму розвитку.

Дозволи на селекційний відстріл на території мисливських угідь України (окрім територій і об'єктів природно-заповідного фонду) видаються Гослесагентством України. Дозволи на селекційний відстріл в межах територій і об'єктів природно-заповідного фонду видаються обласними, Київською, Севастопольською міськими держадміністраціями.

Відмітимо, що у зв'язку з набуттям чинності наказу № 57 визнаний таким, що втратило силу наказ Державного комітету лісового господарства від 30 травня 2001 р. № 47 "Про затвердження Інструкції про селекційний відстріл мисливських тварин".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини