Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Віднині нотаріуси можуть надавати витягання з реєстру нерухомості

8 травня 2014, 09:00
363
0
Реклама

Сьогодні, 8 травня 2014 року, набув чинності Закон № 1219 - VII про внесення змін до деяких законів відносно надання інформації про державну реєстрацію прав і їх обтяжень з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Згідно із Законом, інформація з Реєстру про держреєстрацію прав і їх обтяжень надається не лише органом державної реєстрації прав, але і нотаріусом у формі витягання, інформаційної довідки і виписки.

Нагадаємо, раніше нотаріуси надавали інформацію з Реєстру у формі витягання в результаті проведення держреєстрації прав при здійсненні нотаріальних дій з нерухомістю, об'єктом незавершеного будівництва.

Крім того, Законом затверджена нова редакція ст. 46-1 Закону "Про нотаріат", згідно якої нотаріус як спеціальний суб'єкт, на якого покладаються функції держреєстратора прав на нерухоме майно і який має друк такого реєстратора, здійснює повноваження відповідно до Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно і їх обтяжень".

Зміни повинні забезпечити належну реалізацію фізичними і юридичними особами прав на об'єкти нерухомого майна, доступність до отримання інформації з реєстру (кількість заявок создвало, що поступають, значне навантаження на держреєстраторам).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини