Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується дозволити районним і міським відділенням Госземагентства передавати у власність або користування з/х землі

7 травня 2014, 17:27
146
0
Реклама

У Раді зареєстрований законопроект нардепа В. Ничипоренко № 4796 відносно передачі у власність або користування земель сільськогосподарського призначення, що знаходяться в державній власності.

Проектом пропонується внести зміни ст.122 Земельного кодексудоповнивши її абзацом другим і третім, якими передбачити наступне:

- обласний територіальний орган центрального органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів в області земельних стосунків (тобто, Госземагентства) передає у власність або користування земельні ділянки сільськогосподарського призначення для усіх потреб в межах області, із земель державної власності;

- районний, міський територіальний орган ЦОИВ з питань земельних ресурсів в області земельних стосунків (тобто, Госземагентства) передає земельні ділянки сільськогосподарського призначення держвласності у власність або в користування для усіх потреб в межах району, міста (окрім випадків, визначених частиною восьмої цієї статті).

Аргументом для введення змін, зокрема, виступає зручний доступ громадян до відповідного органу. Наприклад, для переукладення договору оренди на земельну ділянку, що знаходиться в межах певного району, громадянинові не треба буде їхати в обласний центр для вирішення цього питання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини