Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат запропонував відмінити обов'язкову реєстрацію трудових договорів ФОП

7 травня 2014, 16:45
238
0
Реклама

У парламенті зарегистрован законопроект № 4797 про внесення змін до Кодексу законів про працю України відносно відміни обов'язкової реєстрації трудових договорів фізичними особами-підприємцями (автор - нардеп В. Королюк, Батькивщина).

Проектом пропонується викласти статтю 24-1 КЗоТ (Реєстрація трудового договору) у наступній редакції:

Трудовий договір, ув'язнений між працівником і фізичною особою, може бути зареєстрований будь-якою стороною договору особисто або за допомогою поштового або електронного зв'язку в державній службі зайнятості в порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики в сферах трудових стосунків, соціального захисту населення.

Згідно з чинним законодавством, реєстрація трудового договору між фізичними особами і найнятими робітниками являється обов'язковою і здійснюється в держслужбі зайнятості за місцем проживання. Однією з умов такої реєстрації є присутність обох сторін або однієї сторони договору з відповідними повноваженнями, засвідченими нотаріально.

На думку автора законопроекту, вказані норми створюють додаткове навантаження на працедавців, призводять до значних матеріальних і тимчасових витрат найнятих робітників, не відповідають сучасному рівню видів і засобів зв'язку. Тому прийняття змін сприятиме подальшому полегшенню і здешевленню ведення бізнесу в Україні, полегшить забезпечення гарантій найнятих робітників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини