Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Генпрокуратура вимагає розібратися із завищеними тарифами на внутрішні авіаперельоти

7 травня 2014, 16:11
377
1
Реклама

Управлінням правозахисної діяльності, протидії корупції і злочинності у сфері транспорту Генеральної прокуратури України проведена перевірка в Державній авіаційній службі України з питань дотримання вимог законодавства по забезпеченню регулювання і реалізації тарифної політики в області цивільній авіації.

Як з'ясувалося, Госавиаслужба, всупереч вимогам чинного законодавства, взагалі не провела перевірки обгрунтованості встановлених тарифів на внутрішні пасажирські перевезення і не використала повноваження по відміні надмірно високих тарифів.

Також під час перевірки встановлено, що і АМКУ не здійснював належний державний контроль за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції у сфері внутрішніх регулярних пасажирських перевезень авіаційним транспортом.

Як наслідок - надмірно високі тарифи на авіаційному транспорті Міністерством інфраструктури України залишені без належного регулювання. Впродовж останніх років не приділялася достатня увага розвитку внутрішніх пасажирських повітряних перевезень; не вносилися пропозиції про зміну чинних законодавчих актів з питань цінового і тарифного регулювання в частині зменшення вартості перевезень в межах України.

За результатами проведеної перевірки ГПУ внесла подання до Міністерства інфраструктури України, в якому зобов'язала усунути виявлені порушення.

Відзначається, що в поточному році об'єм внутрішніх пасажирських перевезень повітряним транспортом в Україні зменшився на 19 % із-за завищення вартості квитків на регулярні рейси і їх недоступність для переважної більшості пасажирів. Так, вартість квитків класів "Економ", "Економ-преміум" і "Бізнес" в направленнях з Києва в Ужгород, Львів, Запоріжжя, Одесу, Дніпропетровськ, Івано-Франківськ, Харків, Донецьк і Луганськ в середньому складає 1439 - 5021 грн. в один бік. Наприклад, вартість авіаквитка з Львова в Донецьк іноді дорожче, ніж з Львова в Нью-Йорк.

За інформацією прес-служби ГПУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини