Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін хоче ліквідовувати Держпідприємництво

7 травня 2014, 15:25
283
2
Реклама

Сьогодні Держпідприємництво отримало на узгодження проект постанови КМУпідготовлений Мінекономрозвитку, про ліквідації Державної служби з питань регуляторної політики і розвитку підприємництва, і створенні нового центрального органу - Державної служби з питань підтримки і розвитку підприємництва, діяльність якого координуватиметься через Міністра економічного розвитку і торгівлі України. Обгрунтування причин ліквідації приведені не були.

Отже, з назви нового органу зникає напрям державної регуляторної політикиневідомою залишається і доля інших повноважень, які сьогодні є в Держпідприємництва.

Як відмічають в Службі, питання розвитку підприємництва, дозвільною і ліцензійною систем, державного нагляду (контролю) тісно пов'язані між собою (зараз вони є квінтесенцією процесу дерегулювання). У свою чергу, вони ж є і базовою складовою регуляторної політики. "Зруйнувати цей механізм - зашкодити підприємництву в цілому"- говориться в повідомленні, і відзначається, що під загрозою - існування функції незалежного контролю за регуляторною політикою.

Держпідприємництво категорично не погоджується з вказаним проектом постанови Кабміну і звертається до підприємцям, лідерам і членам громадських об'єднань підприємців, партнерів Держпідприємництва і усіх небайдужих громадян висловити власну думку з цього питання на адресу Держпідприємництва, а також Кабміну, і якнайшвидше.

Харківські підприємці вже попросили Кабмін зберегти статус Держпідприємництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини