Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Свободовцы пропонують негайно провести переатестацію правоохоронців

7 травня 2014, 14:42
134
1
Реклама

У парламенті зареєстрований проект № 4828 постанови ВР "Про невідкладні заходи по підвищенню професійного рівня співробітників правоохоронних органів", поданий групою з 11 нардепов-свободовцев.

На думку авторів проекту, потрібно кардинальне очищення правоохоронних органів від осіб, які не відповідають займаним посадам, ухиляються від виконання своїх службових обов'язків і співпрацюють з екстремістами. Адже події 2 травня в Одесі, як і події останніх місяців в областях сходу і півдня України, продемонстрували низький професійний рівень співробітників правоохоронних органів, їх неготовність або відвертий саботаж своїх прямих службових обов'язків відносно захисту конституційного ладу, життя і безпеки українських громадян, які не мають ніякої надії на захист з боку правоохоронців.

Проектом постанови рекомендується Генеральній прокуратурі України провести перевірку діяльності співробітників органів прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки в Донецькій, Луганській, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Чернігівській, Сумській, Дніпропетровській областях, а також регіональних управлінь Державної пограничної служби України, і притягнути до відповідальності, у тому числі карною, посадовців вказаних правоохоронних органів, які ухиляються від виконання наказів керівництва, своїх службових обов'язків, співпрацюють з незаконними громадськими об'єднаннями.

Кабміну депутати хочуть рекомендувати провести спеціальну переатестацію співробітників органів прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки, органів охорони державного кордону, створивши для цього спеціальні атестаційні комісії.

Крім того, уряду пропонується розробити законопроекти відносно реформування системи правоохоронних органів, передбачивши скорочення чисельності правоохоронних структур і підвищення оплати праці їх працівників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини