Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міносвіти роз'яснило, як отримати атестат за відсутності паспорта

Реклама

Міносвіти в листі від 30 квітня 2014 року № 1/9-229 роз'яснило деякі питання видачі документів про базову або повну загальну середню освіту громадянам України, іноземцям і особам без громадянства.

Згідно Порядку виховання і навчання в державних і комунальних дошкільних, загальноосвітніх і професійно-технічних учбових закладах дітей осіб з числа іноземців і осіб без громадянства, яким наданий тимчасовий захист в Україні зарахування таких дітей в загальноосвітній учбовий заклад проводиться в порядку і на підставі документів, передбачених чинним законодавством для громадян України, і з пред'явленням в учбовий заклад батьками або особами, їх замінюючими, посвідчення особи, якій наданий тимчасовий захист в Україні, в яке внесені відомості про дітей.

У разі відсутності свідоцтва про народження дитини і / або особистої справи і документів про освіту орган управління освітою впродовж трьох робочих днів організовує проведення індивідуального психолого-медико-педагогического обстеження для визначення рівня знань учня і надання рекомендацій для зарахування його в певний клас. Цей механізм доцільно застосовувати також до інших категорій іноземців і осіб без громадянства.

Замовлення відповідного документу про освіту містить інформацію про серію і номер паспорта. Відповідно до Законом "Про біженців і осіб, що потребують додаткового або тимчасового захисту" довідка про звернення за захистом в Україні, - документ, що засвідчує законність перебування особи на території України на період, який починається з моменту поводження із заявою про визнання біженцем або особою, що потребує додаткового захисту, і дійсна для реалізації законних прав і виконання обов'язків до остаточного визначення статусу такої особи або виїзду з території України.

Таким чином, при замовленні документів про освіту дітям іноземців, які звернулися з відповідною заявою про визнання біженцем або особою, що потребує додаткового захисту, і у яких відсутні паспортні документи, у форму замовлення заносяться ці довідки про звернення за захистом в Україні.

У разі відсутності у випускника (громадянина України, іноземця, особи без громадянства) паспорта на момент замовлення документу про освіту у форму замовлення вносяться ці довідки про навчання учня в учбовому закладі, виданою керівником відповідної установи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини