Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вскоре селяне смогут узаконить дома без техпаспорта - Турчинов подписал Закон

7 травня 2014, 13:12
472
1
Реклама

И. о. Президента України Олександр Турчинов сьогодні підписав Закон № 1212 - VII про внесення змін до ст.19 Закону про держреєстрацію прав на нерухомість (прийнятий ВР 15 квітня, законопроект № 2252) яким врегулювала питання оформлення прав власності на об'єкти нерухомого майна, будівництво яких закінчене до 5 серпня 1992 року.

Згідно зі змінами, для здійснення держреєстрації прав власності на розташовані на територіях сільських рад індивідуальні (садибні житлові будинки, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі і споруди, прибудови до них, проведення технічної інвентаризації не потрібно.

Потрібна буде тільки виписка з похозяйственной книгияка надається виконавчим органом сільських рад (у разі, якщо такий орган не створений - сільським головою) або відповідною архівною установою.

Для здійснення держреєстрації прав власності вказаних об'єктів нерухомості документами, що засвідчують речові права на земельні ділянки під такими об'єктами, можуть також вважатися рішення відповідної сільради про передачу (наданні) земельної ділянки в користування або власність.

Порядок і умови прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва уперше були встановлені постановою Кабміну від 5 серпня 1992 року № 449. Отже, питання про придбання права власності на приватні житлові будинки з господарськими будівлями і спорудами, які побудовані до 5 серпня 1992 року, не був врегульований на рівні закону. Між тим, в різних регіонах України, а особливо в сільській місцевості, знаходиться багато таких будинків - існують вони тільки фактично, але не юридично, а за госрегитрацию доводилося платити чималі гроші.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини