Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Членам сімей загиблих військовослужбовців планують збільшити пенсії

7 травня 2014, 12:09
200
0
Реклама

Верховна Рада 6 травня прийняла за основу законопроект № 2124 про внесення зміни в статтю 36 Закону про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, і деяких інших осіб- відносно пенсії у разі втрати годувальника.

Законопроектом пропонується призначати членам сімей військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу, які загинули (померли) при виконанні обов'язків військової служби (службових обов'язків), пенсії у зв'язку з втратою годувальника у розмірі 70 % грошового постачання (заробітної плати) загиблого (померлого) годувальника.

Якщо на утриманні загиблого (померлого) годувальника знаходилися 2 і більше членів сім'ї, пропонується призначати пенсію в розмірі 90 % грошового постачання (заробітної плати) загиблого (померлого) годувальника, яка розподілятиметься між ними рівними частками, але не менше чим 40 % на кожного непрацездатного члена сім'ї.

У таких же розмірах, незалежно від причини смерті годувальника обчислюються пенсії членам сімей померлих інвалідів війни і членам сімей, до складу яких входять діти, що втратили обох батьків.

Проектом також передбачається встановити, що особи, якою раніше призначені пенсії у разі втрати годувальника відповідно до Закономмають право на перерахунок пенсій з урахуванням нових положень. Якщо в результаті перерахунку розмір виплачуваної пенсії або її частини зменшується, пенсія виплачується в раніше встановленому розмірі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини