Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР оновлює порядок надання інформації уповноваженими рейтинговими агентствами

7 травня 2014, 11:55
129
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку схвалила проект рішення "Про затвердження змін в Порядок надання інформації уповноваженими рейтинговими агентствами".

Документ підготовлений з метою вдосконалення системи регулювання діяльності рейтингових агентств. Основною новацією є те, що він розділяє звіти рейтингових агентств на регулярні і нерегулярніа також визначає, які дати вважати датою виникнення події.

Відповідно до нововведень, уповноважені рейтингові агентства подаватимуть річну інформацію про свою діяльність до 1 березня року, що йде за звітним.

Також передбачається відмінити необхідність представляти щомісячну інформацію, натомість ввести вимогу присилати нерегулярну інформацію впродовж 5 робочих днів після дати виникнення певної події.

Оновлений Порядок містить в собі два нові застосування - бланки "Інформація про зміни в переліку емітентів, відносно яких здійснено рейтингову оцінку" і "Інформація про зміни в переліку цінних паперів, відносно яких здійснено рейтингову оцінку".

Зараз проект рішення готується для публікації на сайті Комісії, щоб учасники ринку і інші зацікавлені особи могли запропонувати до нього свої коментарі і доповнення.

Джерело:
НКЦБФР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини