Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи позбавили грошовій допомозі військових в Криму і залишили пенсії мобілізованим

6 травня 2014, 16:56
178
1
Реклама

Верховна Рада сьогодні прийняла Закон про внесення змін до деяких законів відносно виплати единоразовой грошової допомоги (законопроект № 4820). Зміни внесені в ст.9 Закону про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, і деяких інших осіб; і п. 2 ст.15 Закону про соціальний і правовий захист військовослужбовців.

Згідно із Законом, не допускається виплата единоразовой грошової допомоги обличчям, які за станом на 16 березня 2014 року проходили службу на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, і в установленому порядку не продовжили її проходження за межами тимчасово окупованої території України.


Також ВР прийняла Закон про внесення змін до ст.2 Закону про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби- відносно отримання пенсій і іншого грошового забезпечення (законопроект № 4819).

Законодавчим актом усунені протиріччя і впорядковано терміни і поняття, які застосовуються в законодавчих актах України, а також врегульовано питання відносно отримання пенсій і іншого грошового забезпечення працівників ОВД і інших осіб, знову прийнятих на службу в ОВД під час часткової або загальної мобілізації в особливий період.

Частина третю статті 2 Закони про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, виклали в новій редакції, згідно якої, пенсіонерам з числа військовослужбовців і осіб, які отримують пенсію згідно із законом, у разі заклику їх на військову службу під час часткової або загальної мобілізації, в особливий період у ВСУ, інші утворені відповідно до законів України військові формування, органи і підрозділи цивільного захисту, виплата пенсій на час такої служби не припиняється.

Після звільнення із служби таких осіб виплата їм пенсій здійснюється з урахуванням додаткової вислуги років від часу повторного прийому на службу до дня демобілізації або звільнення. Якщо новий розмір пенсії у цих осіб буде нижчий за розмір, який вони отримували до повторного прийому на службу, виплата їм пенсій здійснюється в розмірі, який вони отримували до заклику або прийняття.

Також доповнена стаття 2 Закони про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, новою частиною відносно порядку отримання пенсій особами, прийнятими на службу на посаді рядового і начальницького складу підрозділів патрульної служби міліції особливого призначення ОВД.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини