Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати прийняли постанову про додаткові заходи по зміцненню обороноздатності

6 травня 2014, 15:41
374
2
Реклама

Сьогодні ВР прийняла постанова про додаткові заходи по зміцненню обороноздатності і безпеки держави (проект № 4812 від 6.05.2014).

Згідно з документом Рада рекомендує в.о. Президента України призначити авторитетна особа для керівництва антитерористичною операцією, а також створити Ставку Верховного Головнокомандувача - найвищий колегіальний орган військового керівництва обороною держави.

Крім того, за рекомендацією ВР А. Турчинов може заборонити посадовцям публічно надавати інформацію про АТО і коментувати хід її виконання; визначити і уповноважити на це спеціальне офіційне обличчя.

ВР в постанові також запропонувала кожні 45 діб проводити ротацію і звільнення осіб, покликаних на військову службу у зв'язку з мобілізацією, окрім тих, які виявили бажання продовжувати військову службу в особливий період; звільнити без тяганини мобілізованих осіб у разі виявлення проблем із станом їх здоров'я, за сімейними обставинами або ін.

По рекомендаціях Ради заплановано вирішити питання забезпечення прикриття ВСУ Придністровської ділянки межі України; посилити охорону і захист Північно-кримського каналу і вузлів електричних мереж; передбачити виділення засобів для облаштування другого рубежу пограничного контролю з Автономною Республікою Крим і ін.

СНБО і Кабміну рекомендується забезпечити підготовку нової редакції Концепції реформування і розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року і відповідної держпрограми з урахуванням сучасних реальних і потенційних погроз національної безпеки України.

Кабмін, згідно з постановою, невідкладно повинен вирішити питання відносно забезпечення в першу чергу військовослужбовців, які беруть участь в АТО, засобами індивідуального захисту (бронежилетами, захисними шоломами)необхідною кількістю приладів нічного бачення і максимально спростити процедуру їх закупівлі за держзасоби.

Також пропонується вирішити багато актуальних питань відносно Криму; соцзабезпечення військовослужбовців і звільнених з військової служби, членів їх сімей (у тому числі членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов'язків) та ін.

Уряд, згідно з постановою, також вживатиме негайні заходи відносно підвищення мотивації до проходження військової служби.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини