Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Свободовцы хочуть заборонити злочинцям голосувати

6 травня 2014, 14:20
129
7
Реклама

Нардепы-свободовцы И. Мирошниченко і А. Мирний вирішили потурбуватися про забезпеченні розвитку суспільної моралі - відносно цього питання зареєстрований їх законопроект № 4806яким передбачаються зміни до законів про вибори нардепів, Президента, місцеві вибори, про референдум і держреєстр виборців.

Законопроектом пропонується позбавити права голосу на виборах і референдумі осіб, що мають судимість за умисне скоєння тяжкого або особливо тяжкого злочинувраховуючи явний прояв неповаги таких осіб до моральних цінностей суспільства, свідоме порушення ними норм законодавства, діючого в державі.

Згідно ст.12 Карного кодексузалежно від ступеня тяжкості злочину підрозділяються на злочини невеликої тяжкості, середній тяжкості, тяжкі і особливо тяжкі. Тяжким злочином являється злочин, за який передбачено основне покарання у вигляді штрафу в розмірі не більше 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян або позбавлення волі на термін не більше 10 років. Особливо тяжким злочином являється злочин, за який передбачено основне покарання у вигляді штрафу в розмірі понад 25 тисяч неоподатковуваних минимумо, позбавлення волі на термін понад 10 років або довічного позбавлення волі.

Залежно від психічного відношення особи до здійснюваної дії або бездіяльності і наслідків - злочини діляться на досконалі умисне і досконалі по необережності. Покарання за здійснення умисного тяжкого або особливо тяжкого злочину призначається особі, яка свідомо зробила суспільно небезпечне діяння значної тяжкості, і при цьому бажало або байдуже відносилося до настання негативних наслідків своїх дій або бездіяльності.

Зате засудженим дозволили мобілки і комп'ютери.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини