Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано створити Ставку Верховного Головнокомандувача і заборонити посадовцям коментувати АТО

6 травня 2014, 10:22
181
0
Реклама

Народний депутат Володимир Литвин сьогодні, 6 травня, подав до парламенту проект постанови № 4812яким запропонував додаткові заходи по зміцненню обороноздатності і безпеки держави.

Згідно з проектом, в.о. Президента України рекомендується, зокрема:

- призначити авторитетна особа для керівництва антитерористичною операцією;

- заборонити посадовцям публічно надавати інформацію про АТО і коментувати хід її виконання; визначити і уповноважити на це спеціальне офіційне обличчя;

- створити Ставку Верховного Головнокомандувача - найвищий колегіальний орган військового керівництва обороною держави;

- кожні 45 діб проводити ротацію і звільнення осіб, покликаних на військову службу у зв'язку з мобілізацією, окрім тих, які виявили бажання продовжувати військову службу в особливий період; звільнити без тяганини мобілізованих осіб у разі виявлення проблем із станом їх здоров'я, за сімейними обставинами або ін.

Пропонується також рекомендувати СНБО і Кабміну забезпечити підготовку нової редакції Концепції реформування і розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року і відповідної держпрограми з урахуванням сучасних реальних і потенційних погроз національної безпеки України. У структурі ВСУ депутат хоче бачити 5 оперативних командувань (Схід, Захід, Південь, Північ, Резервне).

Проектом заплановано доручити Кабміну невідкладно вирішити питання відносно забезпечення в першу чергу військовослужбовців, які беруть участь в АТО, засобами індивідуального захисту (бронежилетами, захисними шоломами)необхідною кількістю приладів нічного бачення і максимально спростити процедуру їх закупівлі за держзасоби.

Також проектом пропонується вирішити багато актуальних питань відносно Криму; соцзабезпечення військовослужбовців і звільнених з військової служби, членів їх сімей (у тому числі членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов'язків) та ін.

Реалізація постанови, як запевняє В. Литвин, сприятиме зміцненню обороноздатності країни, дозволить підвищити ефективність координації діяльності відповідних органів сектора безпеки/оборони і заходів, що приймаються з метою стабілізації ситуації в країні.

Цей проект внесений до порядку денного сьогоднішнього пленарного засідання ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини