Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Всеукраїнське консультативне опитування пропонується провести 25 травня

6 травня 2014, 09:33
257
1
Реклама

На сайті ВР опублікований текст проекту Закону "Про проведення всеукраїнського консультативного опитування 25 травня 2014 року", який був розроблений Кабміном з метою забезпечення з'ясування думки громадян України при вирішенні важливих питань загальнодержавного значення, і зареєстрований в парламенті 5 травня під № 4801.

Законопроектом призначається всеукраїнське консультативне опитування на 25 травня 2014 року і визначається, що організація підготовки і проведення цього опитування здійснюється в порядку, передбаченому для проведення всеукраїнського референдуму відповідно до Законом "Про всеукраїнський референдум". В той же час, передбачаються особливості здійснення певних процедур під час проведення опитування.

Питанняякі виносяться на опитування, будуть визначені постановою Верховної Ради України.

Для забезпечення підготовки і проведення опитування використовуються територіальні і зарубіжні виборчі округи і ті ж виборчі дільниці, а також окружні, дільничні виборчі комісії, які сформовані для організації підготовки і проведення позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року.

Також проектом встановлені особливості складання списків учасників опитування; проведення агітаційних заходів; встановлення форми і змісту, порядок виготовлення і передачі виборчих бюлетенів для голосування; встановлення підсумків голосування за опитуванням.

Опитування здійснюватиметься шляхом голосування з допомогою хворіючиу якому буде вказано питання, що виноситься на опитування, і варіанти відповіді та або ні. Для кожного питання передбачається окремий бюлетень, який повинен відрізнятися за кольором.

Відносно правових наслідків проведення всеукраїнського консультативного опитування законопроектом визначено, що опитування має дорадчий характера думка більшості учасників опитування, що взяли участь в голосуванні, розглядається і враховується при ухваленні рішень органами держвлади, яких воно торкається, і до повноважень яких віднесено.

Проектом передбачено врахувати положення Закону "Про забезпечення прав і свобод громадян і правовий режим на тимчасово окупованій території України" для забезпечення реалізації громадянами України, які проживають на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, права на участь у всеукраїнському консультативному опитуванні.

Крім того, Кабмін подав також і законопроект № 4809яким пропонується внести зміни до Держбюджету-2014 для фінансування проведення всеукраїнського консультативного опитування. На це заплановано виділити 30,8 млн. гривен шляхом зменшення витрат за іншою бюджетною програмою.

Ці проекти - на порядку денному сьогоднішнього засідання Верховної Ради.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини