Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Омбудсманом оголошений конкурс на посаду члена ВККС

5 травня 2014, 13:56
221
1
Реклама

З метою забезпечення ефективності і прозорості діяльності Уповноваженим ВР з прав людини було прийнято рішення про проведення публічного і відкритого конкурсу на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів, який призначається Уповноваженим.

Співголовами конкурсній комісії стали омбудсман Валерія Лутковская і голова люстрационного комітету Єгор Соболев. До конкурсної комісії також увійшли Євгеній Захаров, Аркадій Бущенко, Олександра Примаченко, Роман Куйбида.

Згідно з Порядком проведення конкурсу до участі допускаються особи, що відповідають вимогам, встановленим статтею 92 Закони про судоустрій :

- є громадянами України;
- мають вищу юридичну освіту;
- мають стаж роботи у галузі права не менше 20 років.

Обов'язковою умовою участі в конкурсі є представлення конкурсної пропозиції у формі рефератуякий перебуває не менше чим з трьох частин (введення, загальна частина і виводи) і містить пропозиції претендента, спрямовані на найбільш ефективну реалізацію повноважень члена ВККС.

Заяви і інші документи, що стосуються участі в конкурсі, приймаються впродовж 15 календарних днів після дня публікації повідомлення.

Учасника конкурсу, який визнаний його переможцем, конкурсна комісія рекомендує Уповноваженому для призначення на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії. Рішення про призначення на посаду приймає Уповноважений на підставі рекомендації конкурсної комісії і порядку, передбаченому чинним законодавством.

За інформацією прес-служби омбудсмана.

11 квітня 2014 року набув чинності Закон "Про відновлення довіри до судової системи України", яким визначаються правові і організаційні основи проведення спеціальної перевірки суддів судів загальної юрисдикції. У зв'язку з цим були припинені повноваження, зокрема, членів ВККС. Відповідно до ст. 92 Закони "Про судоустрій і статус суддів", ВККС діє у складі 11 членів, один з яких призначається Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини