Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Без вищої освіти в нардепи пропонується не приймати

5 травня 2014, 13:33
278
2
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 4798 відносно умов реєстрації народних депутатів. Ініціатором змін виступив нардеп В. Королюк (Батькивщина), який при аналізі загальних і спеціальних вимог до кандидатів в народні депутати звернув увагу на відсутність вимоги про наявність вищої освіти у кандидатів.

Проектом пропонується внести зміни в ст.101 Закону "Про вибори народних депутатів України" і встановити, що для реєстрації народним депутатом України обличчя зобов'язане подати в ЦВК не пізніше чим на двадцятий день з дня офіційної публікації результатів виборів копію документу про вищу освіту (зараз - тільки документ про звільнення з роботи (посади), не сумісної з депутатським мандатом, і (чи) копію зареєстрованої заяви про припинення дії іншого представницького мандату).

Депутат своб ініціативу пояснює зростаючою особистою відповідальністю депутатів за діяльність в законодавчому органі країни, і відмічає, що суспільство повинне мати надійні гарантії ефективного законодавчого процесуякі значною мірою залежать від рівня підготовки народних депутатів і їх кваліфікації.

Читайте також: Юристи у Верховній Раді не потрібні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини