Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомтелерадіо пропонує припинити дію інформаційної угоди з РФ

5 травня 2014, 10:01
91
1
Реклама

У зв'язку з систематичними і зухвалими порушеннями з боку Росії домовленостей між КМУ і урядом Російської Федерації Державний комітет телебачення і радіомовлення України звернувся до українського уряду з пропозицією припинити дію Угоди між Україною і Росією про співпрацю в області інформації.

Цією Угодою сторони зобов'язалися сприяти створенню умов для широкого і вільного взаємного поширення інформації з метою подальшого поглиблення знань про життя народів їх держав.

Але, як відмічають у відомстві, всупереч Угоді Росія розв'язала проти України справжню інформаційну війну, російські ЗМІ вже тривалий час пропагують посягання на територіальну цілісність нашої держави, розпалюють міжнаціональний розбрат, культивують насильство і ксенофобію. "Російська пропаганда, наслідуючи гірші зразки тоталітарних режимів, створює "паралельну реальність страшної загрози", ігноруючи при цьому усі домовленості про співпрацю у сфері медіа"- заявляють в Держкомтелерадіо, додаючи, що Росія підтримує терористів, сепаратистів і зрадників українського народу і його держави.

"Саме завдяки втручанню Росії у внутрішні справи України почастішали факти перешкоди роботі вітчизняних і іноземних журналістів. Російськими екстремістами захоплюються телерадіокомпанії, викрадаються журналісти, незаконно привласнюється майно державних телерадіокомпаній"- також говориться в повідомленні.

Враховуючи викладене і відповідно до положень Закону України "Про міжнародні договори України", Держкомтелерадіо України вважає за доцільне вжити заходи припиненню дії Угоди.

Джерело: Держкомтелерадіо.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини