Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міжнародні автоперевізники можуть зареєструватися в автоматичній системі видачі дозволів

30 квітня 2014, 14:29
206
0
Реклама

Укртрансинспекция презентувала перевізникам робочу версію нового програмного забезпечення обліку, розподілу і видачі дозволів для здійснення міжнародних автомобільних перевезень "Система оперативного розпізнавання транспорту". Цей програмний продукт мав давно бути реалізований в Україні, але виникли деякі проблеми з технічним устаткуванням, з фінансуванням і так далі

Вже зараз можна зареєструватися в системі, а з 15 травня програма працюватиме в тестовому режимі. Планується, що за цей час перевізники зможуть зареєструватися і почати працювати з системою в режимі реального часу.

Робота програмного забезпечення побудована на базі чинного законодавства у сфері автомобільних перевезень, воно є дуже простим навіть для тих громадян, які практично не уміють користуватися комп'ютером.

Спочатку система працюватиме з міжнародними перевізниками. Щоб отримати дозвіл, перевізникові треба буде зареєструватися в системі і подати заявку на отримання документу, необхідного для здійснення цього виду перевезень.

Підприємці можуть зареєструватися через сайт Укртрансинспекции або Мининфраструктуры, треба буде внести певні дані про перевізника (контакти, ім'я менеджера або відповідальної особи, дані про транспортні засоби і так далі). Робота ПО побудована таким чином, що при внесенні помилкових даних система автоматично вказуватиме на помилку і не пропускатиме далі до подачі заявки на дозвіл.

Коли буде створена і відправлена заявка, її отримає інспектор Укртрансинспекции. Його завдання перевірити дані по рейсу і оформити дозвіл.

Заявка приймається в роботу тільки після її оплати, якщо вона містить усі дані про ТС, вантажі і маршруті, і необхідний дозвіл.

Далі кур'єрською службою дозвіл буде доставлений перевізникові, або водієві, в місце, вказане перевізником при подачі заявки. Як альтернатива, дозвіл можна буде забрати самостійно в центральному пунктів видачі дозволів за адресою ін. Перемоги, 57.

У разі неповернення перевізником дозволу обмеженої річної квоти упродовж 45 днів наступний дозвіл на перевезення тим же автомобілем видано не буде.

Також у рамках цього програмного проекту враховуватиметься оплата учасникам міжнародних перевезень податків.

Пізніше в систему буде включений реєстр автобусних маршрутів, а також очікується введення автоматичного допуску до перевезень тільки професіоналів.

Перевізники, які зареєструються в цій системі, ознайомившись з інтерфейсом ПО, можуть присилати свої пропозиції відносно його наповнення або доповнення за допомогою спеціальної служби підтримки системи. Туди ж можна звернутися з питанням у разі виникнень ускладнень по подачі заявки або реєстрації.

Джерело: Мининфраструктуры.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини