Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанку запропонували збільшити суму видачі готівки з рахунків до 150 тис. грн. в добу

30 квітня 2014, 12:23
138
0
Реклама

1 травня 2014 р. збігає термін дії норми, встановленої Нацбанком, згідно якої банки зобов'язані обмежувати видачу готівкових засобів в іноземній валюті з поточних і депозитних рахунків клієнтів в межах 15 тис. гривен в добу на одного клієнта. У зв'язку з цим Незалежна асоціація банків України (далі - НАБУ ) звертає увагу Національного банку на доцільність пом'якшення обмеження на зняття готівки з банківських рахунків або відмінити їх.

"Адміністративні обмеження на зняття готівки не лише суперечать чинному законодавству України, але і викликають посилення негативних настроїв населення по стабільності банківської системи"- говориться в листі НАБУ до регулятора.

Останнім часом експерти відмічають уповільнення відтоку депозитів фізосіб. На думку НАБУ, для посилення цієї тенденції населення повинне отримати позитивний сигнал від банківської системи по стабілізації ситуації.

Таким сигналом може бути відміна з 1 травня 2014 р. вимоги по обмеженню видачі готівкових засобів в іноземній валюті з поточних і депозитних рахунків, або збільшення суми видачі до 50 тис. - 150 тис. гривен в добу на одного клієнта. Крім того, в Асоціації вважають, що обмеження не повинні поширюватися на вклади фізосіб, які були відкриті після 1 квітня 2014 р.

Серед іншого, НАБУ повторно попросила регулятора відновити дію норми, якою була встановлена нульова ставка резервування по договорах про залучення банками засобів в іноземній валюті від нерезидентів на строк до 183 календарних днів.

Джерело: НАБУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини