Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які активи можуть бути включені до складу запасів у бухобліку?

Реклама

У склад запасів включаються матеріальні активи, які відповідають визначеним Положенням по бухобліку запасів бюджетних установ ознакам і очікуваний термін використання яких може бути більше за один рік, за умови, що ці активи будуть спожиті впродовж одного операційного циклу. Це роз'яснив Мінфін в листі № 31-08420-07/23-638/954.

Відповідно до пункту 2 розділи I Положення запаси - це активи, які утримуються для подальшого продажу, безвідплатного розподілу, передачі в умовах звичайної господарської діяльності; знаходяться в процесі звичайної діяльності установи для подальшого споживання; знаходяться у формі сировини або допоміжних матеріалів для використання у виробництві продукції, при виконанні робіт, наданні послуг або для досягнення поставленої мети і / або задоволення потреб установи.

Згідно з Положенням операційний цикл - це проміжок часу між придбанням запасів для здійснення діяльності і отриманням грошових коштів від продажу зробленої з них продукції (робіт, послуг) або їх споживанням або безкоштовним розподілом (передачею) для досягнення поставленої мети і / або задоволення потреб установи.

Пунктом 3 Положення визначено, що для цілей бухгалтерського обліку запаси установи включають, зокрема, малоцінні і быстроизнашивающиеся предмети, використовувані в течію не більше одного року або впродовж операційного циклу, якщо він більше одного року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини