Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прокуратура відчитала міліцію за ріст підліткової злочинності

29 квітня 2014, 18:36
127
0
Реклама

Впродовж першого кварталу 2014 року рівень злочинності серед неповнолітніх зріс на 57,1 %найбільше в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Луганській, Миколаївській, Одеській областях. Більше половини з 1,2 тисяч вчинених злочинів - тяжкі і особливо тяжкі. Близько 400 підлітків скоїли злочини повторно. Про це повідомили в Головному управлінні захисту прав і свобод дітей Генеральної прокуратури України.

Перевірка органів прокуратури відносно дотримання законодавства про попередження злочинності серед неповнолітніх показала, що органи внутрішніх справ не приймають вичерпних заходів по виявленню, попередженню і припиненню карних і адміністративних правопорушень в підлітковому середовищі, забезпеченню громадського порядку.

Ще одним з чинників, який призводить до напруги криміногенної обстановки, є те, що працівники карної міліції не завжди володіють інформацією про життя таких осіб, їх стосунки, дозвілля, що нерідко призводить до рецидивних проявів.

Окрім цього, мають місце факти бездіяльності підрозділів міліції у притягненні до адміністративної відповідальності батьків, які неналежно виконують обов'язки по вихованню дітей, не контролюють їх поведінку.

По документах прокурорського реагування до відповідальності притягає 620 співробітників міліції, що допустили вказані порушення закону. Генеральна прокуратура України внесла подання до Міністерства внутрішніх справ України з вимогою забезпечити дієвий контроль за виконанням підпорядкованими підрозділами своїх повноважень, вирішити питання про притягнення до відповідальності винних посадовців міністерства і головних управлінь МВС в областях і м. Києві.

Джерело: ГПУ.

Відмітимо, що ще зовсім нещодавно
прокуратура В. Пшонки стверджувала, що зберігається тенденція до зниження підліткової злочинності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини