Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відмінити реєстрацію Царева кандидатом може ЦВК за його письмовою заявою

29 квітня 2014, 17:22
148
0
Реклама

Народний депутат від Партії регіонів Олег Царев заявив, що знімає свою кандидатуру з виборів Президента Українисообщаеся на сторінці кандидата в соцсети Facebook. О. Царев також призвав інших кандидатів, базовий електорат яких знаходиться на південному сході, знятися з виборів, оголосивши бойкот "виборам, які проходять на тлі громадянської війни".

Відмітимо, що рішення про відміну реєстрації кандидата на пост Президента України приймає Центральна виборча комісія.

Згідно ст.56 Закону про вибори Президентаце можливо, зокрема, після звернення кандидата на пост Президента України в ЦВК з письмовою заявою про відмову від балотування. Таку заяву кандидат може подати у будь-який час після його реєстрації, проте не пізніше чим за 23 дні до дня виборів (і не пізніше чим за 13 днів до дня повторного голосування).

У разі вступу такого звернення Центральна виборча комісія приймає рішення про відміну реєстрації кандидата на пост Президента України не пізніше чим за 22 дні до дня виборів, а при проведенні повторного голосування - не пізніше чим за 12 днів до дня повторного голосування.

Рішення ЦВК про відміну реєстрації кандидата на пост Президента України публікується у державних ЗМІ і на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

На даний момент такі повідомлення не опубліковані. Таким чином, Олег Царев поки що офіційно є кандидатом в Президенти.

Представлення в Центрвиборчком про позбавлення Олега Царева статусу кандидата в Президенти України може внести і прокуратура - адже відкрито вже декілька виробництв за сепаратизм.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини