Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи зберігається право на податкову соціальну пільгу після звільнення?

Реклама

У "Урядовом кур'єрові" опубліковано роз'яснення Миндоходов від 24 квітня 2014 року, згідно з яким особа, що отримала дохід у вигляді вихідної допомоги у зв'язку із звільненням, у тому числі при виході на пенсію, має право на податкову соціальну пільгу (НСЛ). При цьому має бути дотримана умова, що розмір місячного доходу оподаткування працівника, що отримується від одного працедавця у вигляді зарплати, не перевищує встановленого граничного розміру для отримання НСЛ.

У 2014 році розмір зарплати, що надає право на НСЛ, складає 1710 гривен (прожитковий мінімум на працездатне обличчя розміром 1218 гривен х 1,4).

Відповідно до пп. 14.1.48 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу заробітна плата - це основна і додаткова заробітна плата, інші заохочувальні і компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) платникові податків у зв'язку із стосунками трудового найму.

НСЛ застосовується до доходу, нарахованого на користь платника податків впродовж звітного податкового місяця як заробітна плата (інші прирівняні до неї виплати, компенсації і винагороди), якщо його розмір не перевищує суми, рівної розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 і закругленого до найближчих 10 грн.

Перелік податкових соціальних пільг по податку на прибутки фізичних осіб визначений п. 169.1 ст. 169 Податкового кодексу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини