Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується збільшити прожитковий мінімум

29 квітня 2014, 16:11
139
0
Реклама

Нардеп Н. Рудьковский подав до парламенту проект постанови № 4778 про необхідність збільшення прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп населення в 2014 році.

Пропонується визнати встановлений Держбюджетом на 2014 рік розмір прожиткового мінімуму (1176 грн. на місяць) таким, який не може забезпечити достатній життєвий рівень людинигарантований статтею 48 Конституцій України.

Згідно з проектом, ВР повинна порекомендувати Кабміну невідкладно переглянути розмір прожиткового мінімуму убік збільшення на 30 % для усіх основних соціальних і демографічних груп населення в Україні і подати законопроект про внесення змін Держбюджет.

Таку постанову пропонується прийняти, враховуючи стрімкий ріст цін на товари і послуги першої необхідності в Україні, з метою мінімізації явища бідності, для забезпечення нормального функціонування економіки, забезпечення реалізації громадянами України права на достатній життєвий рівень.

Нагадаємо, що змінами до Держбюджету на 2014 рік заморожені прожитковий мінімум у розмірі 1 тис. 176 грн. на місяць і мінімальна заробітна плата у розмірі 1 тис. 218 грн. в місяць.

Читайте також:
Пропонується відмінити антикризові зміни Держбюджету.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини