Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд закликає до президентських виборів погоджувати текст нової редакції Конституції

29 квітня 2014, 12:14
137
0
Реклама

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради України від імені уряду до усіх політичних сил і призвав до 25 травня підписати і погоджувати текст новій редакції Конституції України.

За його словами, це необхідно, щоб "народ України знав, з якими повноваженнями буде обраний новий український Президент"вибори якого призначені на 25 травня.

Нова редакція Основного Закону має бути спрямована для виводів Венеціанській комісії на предмет відповідності європейським стандартам, а також в КСУ на предмет відповідності діючої Конституції України, особливо ст.5, по якій влада належить народу України.

"Кожен кандидат в Президенти повинен сказати - "це правильна Конституція, я її виконуватиму і нестиму високе звання Глави держави"- підкреслив Прем'єр-міністр.

Джерело: Урядовий портал.

Нопомним, що в Раді створена Комісія, яка готує законопроект про внесення змін до Конституції, для цього визначений термін до 15 травня.

Сьогодні у ВР проходить відкрите парламентське засідання у формі громадських слухань з питань обговорення внесення змін до Конституції України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини