Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати розробили план заходів по протидії злочинності

29 квітня 2014, 10:02
122
3
Реклама

Народні депутати позафракційний С. Мищенко і регіонал А. Волков законопроектом № 4783 пропонують ствердити Державну програму невідкладних заходів по протидії злочинності на 2014-2016 роки.

Автори проекту упевнені, що його прийняття посприяє посиленню боротьби з організованою злочинністю, забезпеченню охорони громадського порядку і громадської безпеки, розширенню міжнародної співпраці у боротьбі із злочинністю, а також науковому і інформаційно-технічному забезпеченню правоохоронної діяльності.

У проекті Програми важливе місце відведене профілактиці. Зокрема, пропонується розробити в кожному місті і районі комплексні плани профілактики правопорушень на 2014-2016 роки і забезпечити їх неухильне виконання.

Також планується провести дослідження причин поширення в суспільстві незаконного озброєння громадян, розпалювання міжнаціонального і міжрегіонального розбрату, сепаратистських настроїв, екстремізму і тому подібне

Серед осіб, схильних до здійснення правопорушень, а також таких, які можуть перебувати під впливом радикальної ідеології, планується проведення адресної профілактичної роботи.

Крім того, депутати пропонують здійснювати цільові обстеження гуртожитків, готелів, вокзалів, ринків, інших місць розташування осіб, що приїжджають з іноземних держав; цільові обстеження місць можливого зберігання незареєстрованої зброї і так далі

Ще одна мета Програми - зміцнення громадського порядку і безпеки. Проектом запропоновано розробити систему використання можливостей чергових служб підприємств, організацій і установ, у тому числі електронної пошти, для екстреної передачі повідомлень про скоювання злочинів.

Планується розробити систему забезпечення громадського транспорту засобами зв'язку з ОВД; здійснити практичні заходи по запобіганню крадіжці зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів, провести комплексні інвентаризації в місцях їх зберігання, проглянути персональний склад охорони і осіб, працюючих на цих об'єктах; перевірити стан зберігання зброї мисливцями і іншими приватними особами і так далі

У рамках протидії корупції і організованої злочинності проектом пропонується розробити і здійснити комплекс контррозвідувальних заходів, а також комплекс оперативно-розшукових і процесуальних заходів, спрямованих на притягнення до відповідальності осіб, причетних до підготовки і здійснення відповідних правопорушень.

Особливу увагу пропонується звернути на знешкодження озброєних злочинних угрупувань, передусім тих, які мають іноземне походження, міжрегіональний і міжнародний характер, що використовують вибухові речовини і пристрої, тероризують населення і ін.

На базі юридичних наукових і учбових закладів проектом заплановано вивчення досвіду правотворчої і правозастосовної практики країн-членів ЄС і США у сфері протидії корупції і організованої злочинності.

Підрозділи правоохоронних органів по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю депутати пропонують укомплектувати найбільш підготовленими і досвідченими фахівцями.

Також проектом Програми передбачено міжнародна співпраця у протидії злочинності - підписання договорів, імплементація європейських норм і тому подібне

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини