Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується уточнити обставини, що виключають провадження у справі про админправонарушении

28 квітня 2014, 18:02
133
1
Реклама

Комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує ухвалити за основу законопроект № 3628 про внесення змін до ст.247 Кодексу про админправонарушениях відносно обставин, що виключають провадження у справі про адміністративне правопорушення.

Законопроектом (автор - Ю. Мирошниченко) пропонується уточнити опис обставин, що виключають виробництво у справі про адміністративне правопорушення.

Як відзначалося під час обговорення, пунктом 1 статті 247 КоАП передбачено, що провадження у справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочате, а почате підлягає припиненню, за відсутності події і складу админправонарушения. Таке формулювання формально унеможливлює закриття справи за відсутності або тільки складу правопорушення, або тільки подіїадже потрібно одночасно встановити і відсутність події правопорушення, і відсутність складу правопорушення.

Члени Комітету погодилися з необхідністю вдосконалення вказаної норми, оскільки відсутність події админправонарушения і відсутність складу админправонарушения являються різними обставинамищо виключають провадження у справі про адміністративне правопорушення.

Джерело: сайт ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини