Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міліцію зобов'яжуть охороняти суддів від спроб втручання при обранні керівництва?

28 квітня 2014, 17:45
115
0
Реклама

Народні депутати Роман Стаднийчук і Анжеліка Лабунская пропонують внести зміни до Закону "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку із спробами втручання в роботу органів суддівського самоврядування під час виборів голів судів, їх замів, та ін.

Проектом № 4771 передбачено, що рада суддів встановлює випадки втручання в діяльність суддівського самоврядування чи впливу на ухвалення рішень зборами суддів відповідних судів з боку будь-яких осіб.

Так, у разі встановлення радою суддів відповідних судів, фактів втручання з боку будь-яких осіб в діяльність зборів суддів відповідних судів, впливи на прийняття ними рішень, а також ухвалення рішень під тиском, прийняті у вказаних умовах рішення збори суддів відповідних судів вважаються недійснимиа відповідні збори суддів що не відбулися .

Забезпечення безпеки діяльності і недопущення випадків втручання в діяльність суддівського самоврядування, зокрема при обранні голів, заступників голів, секретарів палат відповідних судів, здійснюється структурними підрозділами органів внутрішніх справ України.

У разі неможливості ОВД забезпечити діяльність судових органів при прийнятті ними рішень, останні припиняють свою працю до моменту забезпечення безпеки їх діяльності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини