Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ рекомендує банкам застосовувати Закон США "Про податкових вимоги до іноземних рахунків"

Реклама

У листі від 23 квітня 2014 року № 18-212/18844 Нацбанк роз'яснив питання практичного застосування вимог Закону США "Про податкових вимоги до іноземних рахунків" (Закон FATCA), норми якого спрямовані на те, щоб зробити неможливим ухилення від оподаткування резидентами США.

Законом FATCA передбачено надання іноземними фінансовими установами податковій службі США (далі - IRS) інформації про власників рахунків (передусім по рахунках, залишок на яких більше 250000 дол. США для юрособи і 50000 дол. США для фізособи) відносно усіх суб'єктів оподаткування в США і юрособ, у тому числі зареєстрованих в Україні, власниками істотної участі яких є суб'єкти оподаткування в США.

За наявною інформацією, Мінфіном, який визначений відповідальним центральним органом виконавчої влади по підготовці документів про початок проведення переговорного процесу і проекту Угоди між Урядом України і Урядом Сполучених Штатів Америки про обмін інформацією з податкових питань (далі - Угода), проводяться необхідні заходи по веденню переговорів і підписанню Угоди.

Відповідно до вимог Закону FATCA усі фінансові установи, які прийняли рішення брати участь в FATCA самостійно або за наявності міжурядової угоди, зобов'язані зареєструватися в IRS на сайті IRS для отримання спеціального реєстраційного номера. Реєстрація проводиться кожним банком самостійно.

Оскільки угода поки що не підписана, Нацбанк рекомендує банкам, які не здійснили реєстрацію в IRS, з метою запобігання потенційним репутаційним і фінансовим ризикам визначитися по реєстрації на сайті IRS (https://sa2.www 4.irs.gov/fatca - rup/) з метою її завершення до 5 травня 2014 року (на початку квітня термін реєстрації був продовжений до 5 травня 2014 р., попередній термін - 25 квітня 2014 р.) для отримання спеціального реєстраційного номера і включення в список іноземних фінансових установ, що здійснюють співпрацю з IRS по FATCA.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини