Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ порадив виробникам сигарет не обмежувати доступ на ринок

23 квітня 2014, 10:17
195
0
Реклама

У зв'язку зі вступом в АМКУ звернень суб'єктів господарювання роздрібної торгівлі тютюновими виробами про погіршення стану конкуренції на ринку оптової торгівлі тютюновими виробами Комітет з метою запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції і розвитку конкуренції на ринку надав обов'язкові для розгляду рекомендації 4 основним виробникам тютюнових виробів:

- ЧАО "Філіп Моріс Украина" (Харківська обл., с. Комуніст);

- ПАО "Джей Ти Интернешнл Україна" (Полтавська обл., м. Кременчук);

- ЧАО "Імперіал Тобакко Продакшн Україна" (м. Київ);

- ЧАО "А/Т тютюнова компанія" В. А. Т. - Прилуки" (Чернігівська обл., м. Прилуки)

відносно того, що утримується від дій або бездіяльності, які можуть обмежити доступ на ринок тютюнових виробів інших суб'єктів господарювання, які мають відповідні ліцензії на оптову і роздрібну торгівлю тютюновими виробами.

Рекомендації також надані найбільшому оптовому реалізаторові тютюнових виробів - ТОВ "Торгова компанія "Мегаполіс-Україна" (м. Тернопіль) про вжиття заходів по встановленню таких умов постачання тютюнових виробів в роздрібну торгівлю, які існували б в умовах значної конкуренції на ринку оптової торгівлі тютюновими виробами, зокрема в частині встановлення розміру торгової надбавки.

Про результати розгляду цих рекомендацій вказані суб'єкти господарювання повинні повідомити Комітет в п'ятнадцятиденний термін з дня їх отримання.

Джерело: АМКУ.

15 травня в Києві відбудеться практикум для представників бізнесу "Антимонопольне законодавство: практика застосування, аналіз актуальних питань і судових рішень"який буде присвячений розбору найбільш гострих питань застосування законодавства про захист конкуренції. Проведе його радник ЮФ "Астерс", провідний фахівець з питань конкурентного права, екс-глава юридичного департаменту АМКУ Олександр Вознюк .

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини