Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лікарняний, такий, що доводиться на період простою, оплачується за робочі дні по графіку, пропущені через хворобу

Реклама

У листі від 9 квітня 2014 року № 5.1-31-767 Фонд соціального страхування по тимчасовій втраті працездатності розповів про надання допомоги по тимчасовій непрацездатності під час простою підприємства не з вини працівника.

Роз'яснено, що згідно п. 20 Порядку числення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат по загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню сума посібника з тимчасової непрацездатності застрахованій особі і оплата перших п'яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок засобів працедавця розраховується шляхом множення суми денної (вартовий) виплати, розмір якої встановлюється у відсотках среднедневной (среднечасовой) заробітної плати залежно від страхового стажу, на кількість днів (годинника), що підлягають оплаті по графіку роботи підприємства, установи, організації, їх структурного підрозділу або по індивідуальному графіку роботи працівника.

Таким чином, листки непрацездатності, що доводяться на період простою, працівникам мають бути сплачені за робочі дні (годинник) по графіку роботи цих працівників, пропущені через хворобу. Іншого порядку оплати днів тимчасової непрацездатності під час простою підприємства не з вини працівника чинним законодавством не передбачено.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини