Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд відмовився карати Держкіно України за наркотики у фільмі "Вовк з Уолл-стрит"

11 квітня 2014, 14:19
392
0
Реклама

Окружний адміністративний суд м. Києва ухвалив рішення відмовити повністю в позові ГО "Київ - Батькивщина" відносно виходу в прокат кінофільму "Вовк з Уолл-стрит".

Про це повідомляє Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі, відмічаючи, що не провела експертного дослідження цієї кінострічки. До того жцензура заборонена Конституцією України, а держпосвідчення на право демонстрації фільмів видає спеціально уповноважений орган - Державне агентство України з питань кіно.

Виробництво Окружним адмінсудом Києва було відкрито 25 лютого 2014 року, у адміністративній справі по позову вказаній організації до Держкіно України про визнання протиправної бездіяльності і зобов'язання припинити державну реєстрацію фільму "Вовк з Уолл-стрит", а також дію прокатного посвідчення на території України.

На думку позивача, в цьому творі є присутнім пропаганда вживання наркотичних речовина також є дуже багато сцен відвертого еротичного і порнографічного характеру, що прямо суперечить положенням Закону про захист суспільної моралі.

Обурені цим фільмом знайшлися не лише в Україні. Так, 4 квітня 2014 року у Новосибірську (РФ) суд оштрафував місцеві кінотеатри за пропаганду наркотиківвзявши до уваги результати експертних досліджень, в яких сказано, що фільм "Вовк з Уолл-стрит" створює позитивне відношення до вживання наркотиків. До суду на кінотеатри подав Держнаркоконтроль, куди раніше звернувся розгніваний місцевий житель. Але в Мінкультури РФ повідомилищо фільм отримав категорію "18+", а позбавити прокатного посвідчення фільм можна тільки у тому випадку, якщо в нім міститься інформація про те, як робити або де купити наркотики (чого картина не містить). Сьогодні стало відомощо кінотеатри звернулися до Центрального районного суду Новосибірська з апеляційними скаргами.

Раніше, в лютому, повідомлялося також, що колишній співробітник компанії Stratton Oakmont Ендрю Грін подав до суду на творців фільму "Вовк з Уолл-стрит" - він упізнав себе в другорядному персонажі на ім'я Никки Коскофф. Э. Грін вважає, що у фільмі персонаж, прототипом якого він є, показаний як злочинець і наркомансхильний до женоненависництва. В якості відшкодування Э. Грін вимагав від Paramount Pictures 25 мільйонів доларів США.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини