Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перереєстрацію лікарських засобів можуть спростити

Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 4624 відносно реєстрації і ввезення в Україну лікарських засобів. Народний депутат Ольга Сикора пропонує внести зміни Закон "Про лікарські засоби", зокрема, виклавши в новій редакції ст. 9 Закону. Відповідно до законопроекту на зареєстрований лікарський засіб заявникові видається реєстраційне посвідчення. Кожні п'ять років, але не пізніше чим за три місяці до закінчення цього терміну, заявник представляє в центральний орган виконавчої влади, що реалізовує державну політику у сфері охорони здоров'я, оновлені дані по фармаконадзору і іншу інформацію відносно ефективності, безпеки і якості зареєстрованого лікарського засобу. У разі невиконання вищезгаданих вимог дія реєстраційного посвідчення може бути припинена. Дія реєстраційного посвідчення може бути припинена також на підставі заяви. Нагадаємо, діючою редакцією передбачено, що в посвідченні, яке видається заявникові, вказується термін дії, впродовж якого лікарський засіб дозволяється до застосування в Україні. Зараз лікарський засіб може застосовуватися впродовж п'яти років з дня його державної реєстрації.

Крім того, ст. 20 Закону може бути доповнена нормою, що встановлює, що залишки лікарського засобу, введені в обіг під час дії реєстраційного посвідчення на лікарський засіб, можуть застосовуватися в Україні до закінчення їх терміну придатності, визначеного виробником і вказаного на упаковці.

Як вказала депутат в пояснювальній запсике, законопроект спрощує процедуру реєстрації лікарських засобів на території України, знімаючи вимогу їх перереєстрації через кожні 5 років, фактично вводиться безстрокова дія на видані реєстраційні посвідчення на лікарські засоби.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини