Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат пропонує передати довгобуди у власність територіальних громад

Реклама

Народний депутат від В "Батькивщина" Сергій Фаермарк зареєстрував у Верховній Раді законопроект № 4626 відносно розширення можливості формування територіальними громадами фондів соціального і службового житла і рішення проблем довгобудів.

Законопроектом пропонується внести зміни Закон "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі і житлового будівництва" шляхом доповнення передбачених ним шляхів і організаційних заходів за рішенням невідкладних проблем у сфері житлового будівництва такими шляхами, як можливість використання територіальними громадами механізму отримання права власності на об'єкт незавершеного будівництва, як на безхазяйну річ, в умовах і в порядку, передбаченому ст. 335 Цивільного кодексу і механізму отримання права власності внаслідок відмови власника від права власності на об'єкт незавершеного будівництва (як у разі ініціації самим власником процесу передачі такого об'єкту на баланс общини, так і шляхом ініціації територіальною общиною судового позову з метою встановлення факту здійснення дій, що свідчать про його відмову від права власності) в умовах і в порядку, передбаченому ст. 347 Цивільного кодексу. Такі шляхи пропонуються з метою надання можливості фінансування витрат на документальне оформлення і подальшу добудову таких об'єктів у рамках Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010 - 2017 роки.

"Враховуючи, що масова часта довгобудів по суті "покинута" їх власниками, які внаслідок відсутності засобів на будівництво відмовилися від них, застосування вказаних норм дасть можливість прийняття на баланс територіальних громад цих об'єктів для їх добудови (шляхом сприйманості відмови замовників від них) або, встановивши факт відмови в судовому порядку, отримати правові підстави для їх добудови і зарахування на баланс міста"- відмічено в пояснювальній записці.

Депутат роз'яснює, що отримані таким чином довгобуди мають бути добудовані територіальною общиною з метою формування фондів соціального і службового житла за рахунок нереалізованих приміщень в таких об'єктах і рішення проблем інвесторів, постраждалих під час їх будівництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини