Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кто может войти в квоту по трудоустройству грждан, имеющих дополнительные гарантии?

Реклама

У листі від 26 березня 2014 року № 135/021/106-14 Минсоцполитики роз'яснило, що відповідно до ст. 14 Закону "Про зайнятість населення" один з батьків або особа, яка їх замінює і має на утриманні дітей у віці до шести років, віднесені до категорії громадян, що мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню. Підприємствам, установам і організаціям з чисельністю штатних працівників більше 20 чоловік встановлюється квота у розмірі 5 % среднесписочной чисельності штатних працівників за попередній календарний рік.

Розрахунок квоти для забезпечення додаткових гарантій в сприянні працевлаштуванню громадян, визначених ст. 14 Закону, здійснюється працедавцями відповідно до Порядком надання працедавцями територіальним органам Державної служби зайнятості інформації про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню. Згідно з цим Порядком один з батьків або особа, яка їх замінює і має на утриманні одного або декількох дітей у віці до шести років, зараховується для виконання квоти працедавцем по одному з батьків або особі, яка їх замінює.

Для цілей, не пов'язаних з розрахунком квоти для працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії по працевлаштуванню, застосовуються категорії осіб, визначені ст. 14 Закону.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини