Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпідприємництво роз'яснило питання подачі декларації про відходи

Реклама

Декларація про відходи є по своєму правовому навантаженням близької до декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства, і не є документом дозвільного характеру. Крім того, законодавством не передбачено ніяких підстав для відмови в реєстрації поданої декларації про утворення відходів. Це роз'яснено в листі Держпідприємництво від 21 березня 2014 року № 2544.

Необхідність представлення декларації встановлена пунктом 8 Порядку розробки, твердження і перегляду лімітів на освіту і розміщення відходів. Суттю декларації (не лише про відходи) є представлення суб'єктом господарювання у відповідний державний орган документу з вказівкою відомостей, на підставі яких він виконує певні дії із здійснення господарської діяльності.

Відповідно до пункту 6 Порядку повідомлення державного адміністратора або дозвільного органу про відповідність матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства у разі представлення декларації, заповненої не в повному об'ємі або не по встановленій формі, на наступний робочий день після вступу декларації дозвільний орган письмово або посадовець дозвільного органу особисто звертається до суб'єкта господарювання із запитом про надання їм в п'ятиденний термін додаткової і / або уточненій інформації по встановленій формі.

Також відмічено, що реєстрація декларації про утворення відходів має ознаки адміністративної послуги в розумінні Закону "Про адміністративні послуги", а отже вимагає розміщення суб'єктом надання адміністративних послуг на його офіційному сайті і в місці здійснення прийому суб'єктів звернень інформаційної картки державної послуги.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини