Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін визначив, в якому порядку нотаріуси самі можуть знищувати зіпсовані бланки

2 квітня 2014, 13:51
667
0
Реклама

Кабмін постановою від 1 квітня 2014 р. № 80 вніс зміни в Постанову № 812 від 5.08.2009 р. "Про затвердження Порядку витрачання, зберігання, звернення спеціальних бланків нотаріальних документів і звітності про їх використання і опису і зразка такого бланка".

Постановою викладені в іншій редакції п.18-20 порядку, зокрема, тепер завідуючі державними нотаріальними конторами, державними нотаріальними архівами або приватні нотаріуси після ушкодження або анулювання бланків можуть самі здійснювати їх знищення (раніше порядком було передбачене, що відповідні бланки передаються на знищення їх постачальникові).

Знищення бланків здійснюється упродовж 5 робочих днів, про що складається відповідний акт в 2-х екземплярах (один з яких спрямовується постачальникові таких бланків).

Постачальник бланків у свою чергу знищує дефектні бланки.

Ряд змін торкнулися і опису і зразка спеціального бланка нотаріального документуа саме встановлено:

- водяний знак нефіксований і має вигляд темного ромба, в чотирьох кутах якого накладений ромб світлого кольору (зараз - водяний знак має вигляд грат, що складаються з окремих двоколірний елементів перетину в одній точці трьох рівних по довжині відрізків під кутом 120 °);

-в нижньої частини на зворотному боці бланка люмінесцентними фарбами виконано напис в два рядки. Перший рядок містить напис "МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ", другий, - "СПЕЦІАЛЬНИЙ БЛАНК НОТАРІАЛЬНОГО ДОКУМЕНТУ". Напис з'являється під дією ультрафіолетового випромінювання.

У правому нижньому кутку на лицьовій стороні бланка міститься QR -код, під яким міститься серія, що складається з трьох букв, і номер з шести цифр.

- виключена друга пропозиція п. 7: В нижніх кутах на зворотному боці бланка виконані фарбою сірого кольору схематичні зображення відбитків пальців.

- в іншій редакції викладений п.11: для захисту від несанкціонованого тиражування і запобігання зміні (заміні) інформації QR -код, серія і номер закриті напівпрозорою дифракційною плівкою гарячого тиснення.

Крім того, Кабмін ухвалив, що залишки спеціальних бланків нотаріальних документів, виготовлені по опису і зразку, затвердженою постановою КМУ від 5 серпня 2009 р. № 812, до набуття чинності цієї постанови, використовуються нотаріусами до повного їх витрачання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини