Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Третім особам в цивільному процесі хочуть направляти документи, прикладені до позову

12 лютого 2014, 13:13
266
0
Реклама

Юрій Мирошниченко в законопроекті № 4124 запропонував викласти в іншій редакції ч. 2 ст. 127 Цивільного процесуального кодексу України, встановивши, що одночасно з копією визначення про відкриття провадження у справі відповідачам і третім особам спрямовуються копії позовної заяви і прикладених до нього документів.

Депутат пояснює наступне. Так, ст. 120 ГПК встановлена обов'язок позивача прикласти до позовної заяви його копії і копії усіх документів, які додаються до нього, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. В той же час ст. 127 Кодексу передбачено, що одночасно з копією постанови про відкриття провадження у справі відповідачеві спрямовується копія позовної заяви з копіями прикладених до нього документів, а третій особі - копія позовної заяви.

Таким чином, між статтями 120 і 127 немає логічного зв'язку, оскільки позивач додає до позовної заяви копії усіх документів відповідно до кількості третіх осіб, а суд направляє третім особам тільки копії позовної заяви.

Крім того, той факт, що третім особам не передаються копії прикладених документів, суперечить принципу змагальності сторін.

Вищий спеціалізований суд України по розгляду цивільних і карних справ вважає обгрунтованою пропозицію, передбачену законопроектом № 4124.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини